Steakhouse Meat & Wine

Pihvien aatelia – Steak House Meat & Wine

Kunnon pihveihin erikoistuneita ns. Steakhouse -ravintoloita on Tallinnassa vain kourallinen.  Varma vinkki mehukkaita pihvejä himoavalle löytyy Vanhankaupungin Väike-Karja kadulta, nimittäin Steak House Meat & Wine.

Meat & Wine on toiminut jo yli kuusi vuotta ja on siinä ajassa ehtinyt kutkuttaa lukuisan suomalaisenkin matkaajan makuhermoja. Moni ravintolaan tutustunut odottaakin vesi kielellä pääsyä nauttimaan kohtuuhintaisen ravintolan antimista.

Hyvän ruoan salaisuus

Kaikki tietävät sen, että hyvän ruoan salaisuuksissa on monta osatekijää. Hyvät ja tuoreet raaka-aineet ovat yksi näistä tekijöistä, mutta se ei yksistään riitä. Kokit ja heidän apuvälineet ovat vähintään yhtä tärkeitä. Meat & Wine ravintolan keittiössä liharuokiin erikoistuneet kokit käyttävät aitoa puuhiiliuunia, joka kruunaa ensiluokkaiset pihvilihat maultaan juuri sellaisiksi, kuin niiden kuuluukin olla.

Josper-uuni onkin Meat & Wine ravintolan keittiön sielu ja sydän. Siinä ruoka kypsyy aitojen hiilien päällä. Uunin korkea lämpötila tekee sen, että pihvien pinnat kypsyvät nopeasti kiinni, jolloin liha pysyy mehukkaana ja maukkaana.

Ravintolan keittiön puuhiiliuunissa voidaan säännöstellä savun määrää, joka kiertää uunin sisällä ja antaa oman leimansa ruoan maulle.

Laadukkaita viinejä ja meheviä pihvejä

Meat & Wine on tunnettu virolaisten keskuudessa niin herkullisista pihveistä kuin erinomaisesta viinivalikoimasta. ”Valtaosa viineistä tuodaan Espanjasta ja ne sopivat loistavasti ruoka- ja seurustelujuomaksi mehevien pihvien kera. Laatuviinien ystävätkään eivät jää kylmäksi. Sen voin luvata”, ravintolan pääkokki Vadim Suhovei kertoo.

Suhovei kumoaa myytin siitä, että kunnon pihvi maistuisi vain miehille, sillä ravintolan asiakaskunnasta noin puolet on naisia. Täytyy tietysti ottaa huomioon, että ravintolan ruokalistalta löytyy naudanlihapihvien lisäksi tapaksia, kala-, lammas- ja kanaruokia sekä salaatteja. Myös lapset on ruokalistassa huomioitu.

Suomalaisten kestosuosikki on pippuripihvi

”Virolaiset asiakkaamme syövät enimmäkseen lähes raakaa tai puoli kypsää pihviä. Suomalaiset taas syövät lähes aina kypsää pippuripihviä. Laadukkaat viinit tuntuvat maistuvan kummallekin kansalle”, Suhovei naurahtaa.

Meat & Wine -ravintolan kahdessa kerroksessa on tilaa isommallekin seurueelle. Ravintola sijaitsee sopivasti sivussa Raatihuoneentorin hälinästä, joten kesäterassillakin pääsee rauhassa nautiskelmaan hyvästä ruoasta.

Ravintola Meat & Wine

Osoite;  Väike-Karja 1, Vanhakaupunki 

Ravintolan kotisivut

Tallinnan parhaat ravintolat ja tarjoukset löydät myös TÄSTÄ LINKISTÄ

Etusivulle tai Lisää artikkeleita

Tutustu myös näihin

Uusimmat matkajutut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *