Tallinna on paljon muutakin kuin sataman viinakaupat

Tallinna on jo kauan ollut lähellä suomalaisten sydämiä, ja nykyisin sen voi laskea suosiotaan kasvattavan lähimatkailun kohteeksi. Trendin harjalle ovat nousseet esikaupunkialueet, joista osa sijaitsee reippaan kävelymatkan päässä keskustasta.

Tallinnan julkinen liikenne on helppo tapa

Myös etäämmällä kaupunkia ympäröiviin lähiöihin matkaaminen sujuu julkisilla välineillä helposti. Mielikuvat neuvostoajan karheista betonikolosseista voi unohtaa, niin paljon uutta näkemisen ja kokemisen arvoista on syntynyt.

Valinnan varaa loma-asunnoista

Helsingin tapaan Tallinna on kasvanut ennakoitua nopeammin, mutta varsin hallitusti. Käytöstä poistuneilta teollisuus-, telakka- ja sotilasalueilta on saatu tilaa ja kohteita niin uudisrakentamiseen kuin vanhan korjaamiseen. Uudesta rakennuskannasta löytyy valinnanvaraa myös suomalaisten ykkös- tai kakkosasunnoksi.

Keskustan ulkopuolella paljon nähtävää

Ydinkeskustan ulkopuolelle syntyneitä hienoja vierailukohteita ovat esimerkiksi KUMU-taidemuseo, Nõmmen tori, Merimuseon osasto Lennusadam, uudistettu Baltian rautatieaseman tori, Telliskiven luovan taiteen keskus, Noblessner ja Fotografiska.

Historian vapinaa

Seewaldin mielisairaalan kohdalla voi pysähtyä miettimään niitä toisinajattelijoita, joita myös sinne suljettiin noin kolme vuosikymmentä sitten päättyneen neuvostovallan aikana.

Trilogia Tallinnasta on valmis

Tallinnan esikaupunkialueet -teoksen myötä kolmeosainen Viron pääkaupunkia esittelevä opaskirjakokonaisuus on valmis. 

Opaskirja vie meidät sinne, missä paikalliset itse liikkuvat: Kadriorgin taidemuseoihin kuten Kumuun, Nõmmen pikkukaupunki-idylliin, Piritan rannoille, satamiin ja luostareihin, boheemiin Kalamajaan, vironvenäläisten Lasnamäelle, teknillisen korkeakoulun kampuksille Mustamäelle ja Pohjois-Tallinnaan, jossa Telliskiven luova keskus on vain yksi niistä paikoista, joissa Tallinna sykkii kiivaimmin ja kehitys on hurjaa.

Tallinnan keskikaupunki ja Tallinnan Vanhakaupunki -oppaiden tapaan estofiili ja verraton Viron tuntija Tapio Mäkeläinen (s. 1958) kertoo mukaansatempaavasti etelänaapurimme pääkaupungin historiasta, nykyisyydestä ja jopa sen tulevaisuudesta. Tiedon ja tarinoiden ohella Tallinna-teossarjan näyttävä kuvitus houkuttelee lukijaa nojatuolimatkalta paikan päälle – ja kirja karttoineen kulkee mukavasti mukana.

Lähde: Arktinen Banaani

TallinnCard.com

Tutustu myös näihin

Uusimmat matkajutut