Seitsemän meren herkut Tallinnan satamassa

Ravintola Seitsemän Meren ravintoloitsija Jaak Toom on kehittänyt lyömättömän à la carte – konseptin. Konsepti on räätälöity juuri suomalaisille matkailijoille sopivaksi.

”Asiakaskuntamme koostuu pääosin Eckerön ja Viking Linen matkustajista. He ovat joko tulossa laivalta tai menossa laivalle”, ravintoloitsija Toom kertoo.

Laivoilla Suomen hintataso

Laivoilla ruoka ja juomat ovat Suomen hinnoissa tai jopa korkeammat. Siksi taloudellisesti ajattelevan matkailijan kannattaakin tankata ennen laivalle menoa tai odottaa Tallinnaan pääsyä.

”Monella asiakkaallamme on kiire. He kuitenkin haluavat laadukasta ruokaa nopeasti ja kohtuullisilla hinnoilla. Siksi muokkasimme palvelukonseptimme niin, että asiakas saa à la carte annoksensa pöytään 10-15 minuutissa. Usein asiakkaan päästessä juomiensa kanssa pöytään annokset saapuvat samaan aikaan”, Toom hymyilee.

Toimiva konsepti, ihanteellinen sijainti ja suomenkielinen palvelu ovatkin ravintolan pitkän iän salaisuus. Seitsemän Merta onkin toiminut samassa paikassa jo kunnioitettavat 19 vuotta.

Hyvä palvelu tuo kanta-asiakkaita

”Asiakkaamme ovat pitäneet konseptistamme ja sen kertoo takaisin tulevat turistit. Moni suomalainen Tallinnan kävijä onkin ottanut meidät vakiopaikakseen”, Toom toteaa tyytyväisenä.

Tämä on helppo uskoa, sillä Sadamarketin putiikit, alkoholimyymälä ja ravintolapalvelut ovat juuri niitä asioita, joita useat suomalaiset Tallinnan matkaltaan hakevat.

”Monella kanta-asiakaallamme on hassu tapa, he tilaavat juomat ja ruoat ja sitten juoksevat viereiseen alkoholiliikkeeseen. Takaisin tullessaan heitä odottaa pöydässä juuri valmistunut ruoka-annos ja juomat. Se on risteilyajan tehokäyttöä”, Toom nauraa.

Testasimme konseptin

Pyysimme baarimikolta neljä ravintolan suosikkiannosta. Seitsemän Meren suosituimmaksi annokseksi paljastui suomalaisten suosima pippuripihvi. Teimme tilauksen tiskillä ja saimme juomat mukaamme.  Ehdimme vain maistamaan juomiamme, kun pihvit jo tuotiin pöytään.

Ruoka oli niin kuin pitikin, erinomaista. Laskukin oli iloinen yllätys, sillä loppusumma oli noin puolet Suomen hinnoista. Palvelusta, nopeudesta ja laadusta 5/5.

Sijainti

Ravintola Seitsemän Merta sijaitsee Sadamarket-kauppakeskuksessa, vain sadan metrin päässä A-B terminaalista. Ravintolan terassille paistaa aurinko aamusta iltaan. Kesäisin terassin asiakkaita viihdyttää suomalaista musiikkia soittava trubaduuri.

Ravintola Seitsemän Merta

Sadama 8 / Kai 5

Ravintolan Verkkosivusto

TALLINNAN PARHAAT PALVELUT JA TARJOUKSET

Etusivulle tai Lisää artikkeleita

Tutustu myös näihin

Uusimmat matkajutut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *